Home Organisatie en werking Lidmaatschap Anonieme Alcoholisten Al-anon / Alateen Vergaderingen

 

 

 

Anonieme Alcoholisten

Wat is AA?

"Anonieme Alcoholisten" is een vrijwillige en wereldomvattende gemeenschap van mannen en vrouwen uit alle bevolkingslagen, die elkaar ontmoeten om tot nuchterheid te komen en die nuchterheid te behouden. De enige vereiste voor AA-lidmaatschap is het verlangen om op te houden met drinken. Bijdragen of lidmaatschapsgelden voor AA-lidmaatschap zijn onbestaande.

AA is een zelfhulpgroep die losstaat van elke ideologie, filosofie of godsdienst. AA concentreert zich uitsluitend op hulpverlening aan de alcoholist.

Hoe AA leden hun nuchterheid bewaren.

Het programma van AA is er een van totale alcoholonthouding. De leden vermijden eenvoudig het eerste glas ter hand te nemen, en dat dag na dag. De nuchterheid wordt bewaard door ervaring, kracht en hoop samen te delen op de groepsvergaderingen, door middel van de aanbevolen "Twaalf stappen voor herstel van alcoholisme."

Waarom AA anoniem is.

Anonimiteit is de geestelijke grondslag van AA. Zij verplicht de gemeenschap zichzelf te besturen door middel van principes in plaats van door persoonlijke meningen. AA is een gemeenschap van gelijken die ernaar streeft haar herstelprogramma zelf kenbaar te maken en niet de individuele personen die aan het programma deelnemen. Anonimiteit in de media is de waarborg voor alle AA-leden dat hun lidmaatschap niet openbaar gemaakt zal worden.

Voor dagen en uren van de vergaderingen: zie vergaderingen.

 
   

 

  Contact Privacyverklaring